20/11/2019

21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Δ.Τ. 10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: 21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Συμπληρώνονται φέτος 23 χρόνια από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να αναδείξει την 21η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μαζί με τους οργανισμούς European Broadcasting Union (EBU), Association of Commercial Television in Europe (ACT) και Association of Television and Radio Sales Houses (EGTA), ενώνουμε δυνάμεις, προκειμένου να προωθηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο και να ευαισθητοποιηθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς.

Θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης για το 2019 είναι η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα του περιεχομένου των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Στόχος είναι, το τηλεοπτικό περιεχόμενο, βασιζόμενο σε γεγονότα και καταστάσεις που απασχολούν τόσο την τοπική καθημερινότητα όσο και την υφήλιο, να συμβάλει, μέσα από ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές, στην αλλαγή της αντίληψής των τηλεθεατών, για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου αναγνωρίζει τη σημασία της Τηλεόρασης και τη συνεισφορά της στην αμοιβαία αποδοχή και σεβασμό της διαφορετικότητας. Η Αρχή, καλεί τους τηλεοπτικούς οργανισμούς να χρησιμοποιούν τον καθοριστικό τους ρόλο για να δημιουργούν τις δυναμικές εκείνες που θα διασφαλίσουν μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία, πολυπολιτισμικότητα, ειρηνική συνύπαρξη, γόνιμη αλληλεπίδραση, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατία, μακριά από στερεότυπα, διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Στα πιο πάνω πλαίσια, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ενθαρρύνει αλλά και αναμένει από τους αδειούχους τηλεοπτικούς οργανισμούς στην Κύπρο, την αποτύπωση και προώθηση, με κάθε δυνατό τρόπο, της ποικιλομορφίας και της διαφορετικότητας στα τηλεοπτικά προγράμματα. Καθώς και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που αφορούν γενικότερα την υφήλιο. 

 

 Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

 Λευκωσία, 20 Νοεμβρίου, 2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=2i6_78bI654

https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=SnSmeHpH3Ic&feature=emb_logo